Tjestenina

Recept je preuzet s Coolinarike, ali je izvanredno kvalitetan, stoga ga prenosim iz svojeg viđenja.

  • 500 g brašna (glatkog)
  • 5 jaja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice ulja

Jedina razlika od originalnog recepta je količina soli i ulja (u originalu piše 1-2, ja sam postavio na 2). Tijesto je odlično, može se izvanredno oblikovati, rezati i razvaljavati…

Ja sam radio rezance za juhu, tagliatelle, krpice i  fuže (samo izgledom, pravi su fuži nešto drugačijeg sastava).

Par slika tijekom izrade:

Valjanje tijesta u stroju za rezance (ručni stroj)

Oglasi


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s