O autoru

Nisam kuhar. Nisam niti ikako kuharski obrazovan. Sve u kuhinji radim sa suprugom. Još bolje, većinu stvari radi upravo ona, a ja sam samo ispomoć. Ipak, neki su recepti moji, naročito oni jačih okusa – moja supruga ne voli jake okuse, a još manje češnjak, luk i slične okuse.

Volim kuhati, volim jesti. Nisam osobit ljubitelj slatkih stvari. Više volim slane stvari, suhomesnate i mliječne proizvode. Sir i vrhnje, kobasice, slaninu obožavam, ali volim kuhana jela. Volim isprobavati (vlastite recepte), a često ne pratim tuđe recepte u potpunosti (što zna dovesti i do katastrofa, naravno).

Većina stvari koje smo supruga i ja napravili došlo je iz potrebe da svojoj djeci dajemo zdravstveno ispravne stvari, bez konzervansa i aditiva. Tada je nastala domaća Vegeta, a poslije su se stvari nizale jedna za drugom.

Recepti i procedure ovdje opisane nama su dobre. Ne garantiram da će itko po mojim uputama uspjeti napraviti jela kao što smo ih napravili supruga i ja, ali ste s ovim uputama na dobrom putu. štoviše, ove je napise najbolje shvatiti kao okvirne upute, a ne kao “čvrste, nepromjenjive recepte”. Na taj način sam i ja koristio (i još uvijek koristim) tuđe recepte.

Oglasi